Taborbjerg og de første kirker som elementer i den gamle Reval-bebyggelse.

Når vi dykker ned i historien, udgør området i enden af Olevimägi-gaden en af de mest gådefulde steder, forbundet med grundlæggelsen af Tallinn. I den første Novgorod-krønike fra 1032 nævnes det, at Jaroslav den Vises hær nåede havet og grundlagde en kirke her. Hvis vi kigger på gamle byplaner, vil vi se, at præcis der, hvor der i dag er en beskeden bygning med et moderne trykkeri, stod der en gammel forsvarsmur, der i det forrige århundrede stadig var kendt som ‘Bag den gamle russiske kirke. Dokumenter vidner om, at den ortodokse Nikolajkirken på Vene-gaden har været på sin nuværende placering siden 1405. Men før den var der allerede en anden kirke på dette område, som nævnes i dokumenter og blev lukket i 1380. I senere dokumenter refereres dette område som Taborbjerg, hvilket associeres med tiden for Jan Hus og de hussitiske opstande. Taborbjerg var et stoppested, hvor russiske købmænd fra Pskov og Novgorod gjorde holdt på vej til Finskebugten. Det var en af de tidligste elementer i den gamle bys bebyggelse sammen med det skandinaviske købmandskvarter. Kirken, indviet til den norske kong Olav, var en af de vigtigste bygninger i denne købmandsbosættelse og er i dag en af byens mest monumentale seværdigheder. I den tid, hvor vikingernes og skandinavernes søvej nåede Sortehavet og det byzantinske Grækenland, var Finskebugten en nøglevej i anden halvdel af det 9. århundrede og senere. Over tid ændrede kystlinjen sig, havet rykkede sig, og Taborbjerg lå tættere på byen. Havnen var omtrent der, hvor den moderne swimmingpool ‘Kalev’ på Aia-gaden ligger i dag. Således påvirkede de russiske købmænd Tallinns udvikling, selvom de i middelalderen ikke havde tilladelse til at bosætte sig her permanent på grund af religiøse forskelle med katolikkerne. Senere, efter 1710, da Estland blev indlemmet i Rusland, ændrede situationen sig.»

%d такие блоггеры, как: